Byskolen i Sandefjord ble grunnlagt i 1887 og i 1890 startet en driftig dame ved navn Dorothea Christensen Norges første skolekjøkken på Byskolen. I 1891 kom den første læreboken for faget.
Ved Byskolens 125 års jubileum var det 335 elever på Byskolen dordelt på 30 forskjellige nasjonaliteter. Både ledelsen ved skolen, FAU og NMU er opptatt av at på Byskolen skal det være godt å høre til for alle - samhold mellom skole, barn og foreldre er viktig. Vi ønsket å styrke dette ytteligere og samtidig markere 125 års jubiléet for den første kokenboken. Det var da idéen om denne kokeboken ble til.
FAU med to foreldre i spissen gikk i gang med å lage en kokebok som gjenspeiler slik skolen er per i dag og slik den var 125 år tilbake i tid. Foreldre har stilt opp med sine favorittretter fra sine hjemland. Rettene i denne boken er fulle av smaker, tradisjoner og kjærlighet.